BLOG

Laatste blogpost

'Problemen met acquisitie of kostendekking voor het aanschaffen van een app?' 18-01-2016

 •  

  Mocht je problemen hebben met het binnenhalen van acquisitie of de kosten voor de applicatie, dan is er een oplossing!

  Advertentiemogelijkheden worden voor bedrijven steeds belangrijker, ook via apps. Dit komt doordat de smartphone is uitgegroeid tot een massamedium. Adverteerders kunnen via smartphones veel makkelijker hun doelgroep bereiken. Voor een economische studievereniging kun je bijvoorbeeld denken aan advertentieruimte in de app voor banken. Hetzelfde geldt voor sportwinkels bij sportverenigingen. Adverteerders hebben op die manier meteen de targetgroep te pakken die ze willen bereiken.

  Adverteren in een applicatie
  Mobile display advertising (MDA) wordt steeds interessanter. Je ziet steeds vaker een banner van een advertentie als je op verschillende mobiele apps zit, bijvoorbeeld op de app van nu.nl. Ziet men die advertentie wel en is het effectief? Ja, het heeft effect! Er is daar in Nederland namelijk onderzoek naar gedaan op basis van verschillende MDA-campagnes. In dit onderzoek hebben ze de effectiviteit van mobiel-display-adverteren onderzocht. Het blijkt, ondanks een klein formaat en een kort contactmoment, dat de naamsbekendheid van een bedrijf toeneemt. Ook wanneer consumenten een advertentiebanner niet gezien hebben deze advertentie wel onbewust is verwerkt in de hersenen, zo blijkt. Meer lezen over dit artikel? Klik dan op de link onderaan deze blog.

  Verdienmodel
  Advertenties aanbieden in jouw app heeft dus zin. We zien vaak dat verenigingen problemen hebben met het binnenhalen van acquisitie. Wanneer je een app hebt met je vereniging kun je bedrijven iets extra’s bieden, namelijk advertentieruimte. Voor beide partijen dus interessant. Zo verdien je als vereniging aan de app, en wie wil dat nu niet? Ook kun je de licentiekosten van de app dekken. Sommige verengingen die klant zijn bij de Almanapp verdienen hierdoor jaarlijks tot wel vier keer de licentiekosten!

  Heb je vragen over advertentieruimtes in de app of wil je meer weten over de Almanapp voor jouw vereniging, neem dan contact met ons op!

  Link onderzoek MDA campagnes: http://bit.ly/1PI8dnC  # https://www.almanapp.nl/more/blog/9-problemen-met-acquisitie-of-kostendekking-voor-het-aanschaffen-van-een-app?-18-01-2016.html

Geschiedenis

Oude blogposts

'Geld verdienen met een eigen App’ 12-01-2016

'Weg met hoge kosten voor jouw communicatiemiddelen!’ 21-12-2015

 • Weg met hoge kosten voor jouw communicatiemiddelen!
  aakt jouw vereniging gebruik van communicatiemiddelen die geld kosten? Dat kan verleden tijd...

  >Lees het hele artikel

'Gemakkelijk je leden bereiken met de Almanapp’ 16-12-2015

 • Gemakkelijk je leden bereiken met de Almanapp
  Het is vandaag de dag lastig je doelgroep te bereiken. Waar zitten de mensen van je doelgroep? Waar...

  >Lees het hele artikel

'De eerste Almanapp blog!’ 02-12-2015

 • Mijn eerste blog op de almanapp website! En dat is niet het enige, ook nog eens mijn eerste werkweek. De afgelopen dagen heb ik me georiënteerd in het bedrijf en mijn taken uitgeschreven voor...

  >Lees het hele artikel